Archie en CLOK bundelen krachten

Archie gaat intensiever samenwerken met CLOK, een vooraanstaande netwerkorganisatie die gemeenten ondersteunt bij optimalisatietrajecten binnen domeinen als Economische Zaken. Deze samenwerking markeert voor Archie een belangrijke stap voorwaarts in het bieden van oplossingen die naadloos aansluiten bij de wensen uit de praktijk.

Slagvaardigere afdeling EZ

CLOK staat bekend om haar expertise in het faciliteren van gemeentes met handige inzichten, bijeenkomsten en opleidingen gericht op een sterk en duurzame lokale economie. De ambitie van CLOK sluit perfect aan bij die van Archie, namelijk: het optimaliseren van werkprocessen met handige tools om het werk leuker én eenvoudiger te maken voor een slagvaardigere afdeling Economische Zaken.

 
 

“Door ons partnership met Archie verzekeren wij ons de komende jaren van de diepgaande kennis die zij hebben op het gebied van CRM voor gemeenten”
Herman Timmermans, directeur/voorzitter CLOK

 
 

Relatiebeheer bij gemeenten

CLOK werkt zelf al vanaf 2016 met Archie CRM en ervaart dagelijks de voordelen van een relatiebeheersysteem voor organisaties met veel stakeholders. Omdat Archie zich ook toelegt op het helpen van afdelingen Economische Zaken, was de connectie snel gelegd. Die hogere efficiency die CLOK zelf ervaart door te werken met Archie CRM is ook één van de redenen waarom CLOK gemeenten aanspoort om met CRM-software te gaan werken.

Herman: “De afdelingen EZ nemen in omvang toe; het takenpakket en het aantal bedrijven groeit. Daar komt bij dat het regelmatig voorkomt dat ambtenaren met veel goede relaties weggaan. Je wilt dan niet dat ook hun kennis weggaat. Daarom hameren wij erop dat het belangrijk is om alles wat je weet over een bedrijf vast te leggen in CRM. Mocht iemand met pensioen gaan of een andere baan vinden, dan kunnen collega’s die het werk makkelijk overnemen omdat ze weten wat er speelt bij de bedrijven. Ook zijn nieuwe collega’s zijn op die manier veel sneller ingewerkt.”

Ervaringen uit de praktijk delen

Archie zal op verschillende manieren een bijdragen leveren om gemeentes te helpen bij hun ambities. Naast bieden van concrete tools om slimmer te werken, zal Archie zoveel mogelijk praktijkcases en kennis delen om CLOK leden te inspireren. 

"Wij zijn verheugd over de samenwerking met CLOK en kijken uit naar de vele mooie projecten die voortvloeien uit deze samenwerking", aldus Ruud Conijn, mede-eigenaar van Archie Europe - CRM Software. "Door onze krachten te bundelen, kunnen we gemeentes in Nederland nog beter ondersteunen bij het realiseren van hun economische doelstellingen."

Voor meer informatie over de samenwerking tussen Archie CRM en CLOK, kunt je contact opnemen met Ruud Conijn via ruud.conijn@archie.nl .

Over CLOK:

Met een breed scala aan diensten, waaronder bijeenkomsten, trainingen en advies, helpt CLOK gemeentes om economische ontwikkeling te bevorderen en lokale economieën te versterken. Voor meer informatie, bezoek www.clok.nl.

Next
Next

Heb jij jouw customer service op orde? Lees onze tips!